Gelin Helvası(Kırmızı Helva)
Gelin Helvası(Kırmızı Helva)
Uşak'a özgü helva olarak bilinen Gelin Helvası diğer adıyla Kırmızı Helva olarak da bilinir. Ve tahin helvasının aksine yaz aylarında tercih edilir. Gelin Helvasının rengini şeker pancarından alınmasıyla beraber yerli susamdan üretimi yapılmaktadır.
Uşaklılar Gelin Helvasını gelenek haline getirerek gelin kıza bohça götürürken mutlaka Gelin Helvası(Kırmızı Helva) mutlaka koyarlar. Bu yüzden 'Gelin Helvası' olarak anılmasına sebep olmuştur. Neden tercih edilmeli; renginden ötürü merak konusu olan helvayı tadarak diliniz de hoş bir lezzet bıraktığını görebilirsiniz. Yaz-kış vazgeçmeden tüketilen helvaya soğuk savar demekte mümkündür.