Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Mesire Yerleri

AKSE ÇAMLIĞI :Uşak kent merkezinden 3 km uzaklıkta kentin kuzey doğusundadır.Çamlıkta günübirlik tesis,piknik üniteleri ,çeşme ve idari binası bulunmaktadır.

ILICAK SUBAŞI PARKI : Uşak İzmir çıkışında bulunan park 10.000 m2 alan üzerine kurulmuştur.Park bünyesinde piknik ve dinlenme alanları,oyun alanları,futbol sahası,tenis kortları,yüzme havuzu ve spor tesisleri bulunmaktadır.

EVRENLİ PARKI : Sivaslı İlçe merkezine 1 km uzaklıkta bulunan parka asfalt bir yolla ulaşılmaktadır.Dağın eteklerinde bulunan parkta kısmen doğal ağaçlık kısmen de çam ağaçlandırması yapılmış alanlar vardır.Piknik alanı olarak da düzenlenmiştir.

EVRENDEDE MESİRE YERİ: Banaz İlçesi merkezine 2 km uzaklıkta çam ormanları içerisindeki alanda Orman Bakanlığının tesisleri bekçi evi açık yüzme havuzu ve halka açık lokantası bulunmaktadır.Mesire yerinin alt yapısı tamamlanmış çevre düzenlenmesi yapılmıştır.

Çokkozlar Piknik Alanı : Uşak’ın kuzeyinde bulunan Belediye mülkiyetindeki alan, yaklaşık 10.000 metrekaredir. 70.000 metrekareye genişletilebilecek olan alan spor alanı olarak geliştirilebilir.

Hamam Boğazı Piknik Yeri : Uşak-Ankara yolu üzerinde, hamamboğazı Kaplıcalarından yaklaşık 1 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Piknik yeri olarak düzenlenmiştir.

Ulubey Çamlığı : Ulubey kent girişinden 500 m. önce kanyona açılan bir alandır.

80.000 m2.lik alan 1969 yılında Belediye tarafından tesis edilmiştir. Mülkiyeti Belediyeye aittir. Alanda 100 m2. Civarında bir kafeteryadan başka herhangi bir düzenleme yapılmıştır. Çamlık alanından vadi tabanına inen merdivenler bulunmaktadır. Ayrıca, Huzurpark, Karlık Çamlığı, Karaağaç Göleti ve Çamlığı, Göğem Göleti ve Piknik Alanı ve Hacı Kadem Çamlığı gibi mesire yerleri de bulunmaktadır.
 

DOĞAL VE YAPAY GÖLLER

Göğem Göleti : Uşak-Ankara yolu üzerindeki Göğem yol ayrımından, 7 km. içeride bulunan Göğem Göleti’ne asfalt bir yolla ulaşılmaktadır. Göletin çevresi ormanlıktır.

Gölet çevresinde bulunan özel mülkiyetteki arazilerde ikinci konut gelişmesi gözlenmektedir. Yapılan sayımda 22 adet konut tespit edilmiştir

Takmak Göleti : Örencik-Eşme yolu üzerinde bulunan Takmak kasabasına 2.5 km. uzaklıkta bulunan Takmak Göletine, stabilize bir yolla ulaşılmaktadır. Köy hizmetlerine bağlı gölet, sulama ve içme amaçlıdır. Tarım alanları ile çevrili gölette aynalı sazan balığı bulunmaktadır. Kıyıda bir adet günübirlik tesis mevcuttur

Karaağaç Göleti : Merkez ilçe Karaağaç köyünde DSİ tarafından 1993 yılında yapılan gölet, Uşak-İzmir karayolu Uşak şehir çıkışından 7 km. mesafededir. Piknik alanı  yanında balık avı yapma imkanı da bulunan gölete asfalt yolla ulaşılmaktadır. Bunların dışında Tokmak, Üçpınar, Karaahmetli, Yeleğen, Yeşilkavak, Alahabalı, Güneyköy,
 Altıntaş, Baltalı, Kızılhisar, Kuşdemir, Yenice, Dümenler göletleri bulunmaktadır.

Uşak-Banaz,BüyükOturak Barajı;
Uşak’ a 50 km, Afyon’a 60 km dir. Uşak – Afyon Karayolunun 50. km sinde Büyükoturak, İstasyon mahallesinden geçilerek 2 km ileride Kozviran mahallesindedir. Çamlık içinde piknik yerleri, oyun alanları, restoran ve dinlenme yerleri mevcut olup yol asfalt kaplıdır. Murat Dağı eteklerindeki Doğa harikası çam ormanlarının içinde günün stresinden kurtulmak için güzel bir alandır.
 

Kanyonlar : Uşak İlinin güney ve güneybatı kesiminde, jeolojik yapının özelliğinden dolayı oluşmuş kanyonlar bulunmaktadır.

Ulubey İlçesinde, Uşak-Karahallı karayolunun doğusunda bulunan, Kazancı Deresi’nin, ve Banaz Çayı’nın oluşturduğu kanyonların toplam uzunluğu

75.km.ye ulaşmaktadır. Vadinin sırtlarında düzenleme ve doğal yapıyı bozmayacak günübirlik tesisler yapılması düşünülmektedir. Sırtlarda bulunan Belediye’ye ait çamlığı kanyonlara bağlayan bir merdiven uzanmaktadır.

Blaundus antik kenti ile kanyonlar bir kaynak bütünlüğü oluşturur.

DOĞA, SPOR VE AV TURİZMİ

Doğa Turizmi : İlimiz Ulubey İlçesi sınırlarında içinde bulunan 75 km. uzunluğundaki kanyonlarda , atlı yürüyüş, köy turizmi projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

Proje gerçekleştirildiği takdirde, ilimizde bulunan aşağıdaki atlı ihtisas kulüplerinden at temin edilebilir.

Spor Turizmi :

Bisiklet Turları : Murat Dağı’nda bisiklet turlarına elverişli doğal alanlar bulunmaktadır.

Cirit : Yöremizde gelişmiş olan cirit, Orta Asya’dan beri oynanan bir ata sporudur. İlimizde her yıl Nisan ayında Türkiye genelinde müsabakalar düzenlenmektedir.

Cirit atlarının en büyük özelliği, ani manevra kabiliyetinin yüksekliği ile atın insanla aynı anda özdeşleşmesidir.Cirit atıldıktan sonra, at manevra yaparak sahibine cirit çubuğunu vurdurmamak için geriye ani dönüş yapar.

İlimizde Bulunan Atlı Spor Kulüpleri :

1- Uşak Atlı İhtisas Spor Kulübü ( Merkez )

2- Binicilik Atlı Cirit İhtisas Kulübü ( Merkez )

3- 1 Eylül Atlı İhtisas Kulübü ( Merkez )

4- Geleneksel Atlı Cirit

5- Yeni Eşme Spor Kulübü ( Eşme )

6- Göğem Atlı Cirit İhtisas Kulübü ( Merkez – Göğem Köyü )


3- Bozkuş Stad Spor Kulübü ( Merkez- Bozkuş Köyü )

Av Turizmi : uşak ilinde yaban domuzu, keklik, göde, tavşan, tilki avları yapılabilmektedir. İlimizde Avcılık Kulübü bulunmaktadır.

Yayla Turizmi : Uşak Belediyesince her yıl Aşağıkaracahisar Köyünde, düzenlenen Yayla Şenlikleri her geçen yıl daha çok ilgi çekmeye devam etmektedir.

İleriki yıllarda Yayla Turizmine yönelecek bir faaliyettir.